Nieuwsbrief Nordic Walking maart-april 2024

Beste Nordic Walkers.

De winter is voorbij. De zaterdagen in januari en februari kenmerkten zich door veel regen en wind, waardoor het lopen veelal moest worden geannuleerd. Nu de lente zijn intrede heeft gedaan wordt het allemaal weer wat lieflijker. Sneeuwklokjes, krokussen, speenkruid en andere stinsen planten komen weer te voorschijn. Alles in duin en bos ziet er groenen en lieflijker uit en daar kunnen we uitgebreid van genieten.

In Groenendaal zijn de klaphekken weggehaald nu de runderen niet meer in de bossen lopen. De consequentie is dat we al een aantal malen gezien hebben dat loslopende honden vanuit het losloopgebied oversteken naar het gedeelte van het bos waar aangelijnde honden beperkt toegang hebben. Er is inmiddels al een hondje loslopend op de Heerenweg beland en aangereden. Het diertje heeft het niet overleefd. Hopelijk ziet de gemeente in dat de hekken, die er al sinds mensenheugenis aanwezig waren en niet speciaal voor de runderen geplaatst waren, weer terug komen om de veiligheid van de honden in het losloopgebied te waarborgen. Dan kunne wij ook weer op de zaterdagochtend ongestoord genieten van het Groenendaalse bos waar het voor bedoeld is: zonder loslopende honden.

Nieuwsgierig geworden? Schroom niet om contact op te nemen. U bent van harte welkom. De instructeur geeft u alle informatie en vergeet niet dat de eerste twee keer meelopen geheel gratis is om gedegen kennis te kunnen maken met de mooie wandelsport Nordic Walking en de groepen.

Nordic Walking brengt je naar buiten, geeft je lichaamsbeweging, werkt mee aan het verbeteren van je conditie en brengt je met andere mensen in contact.

De loopgroep gevorderden start om 9.00 uur vanaf de Oase in Vogelenzang. De duur van de wandeling is ca 1,5 uur en na afloop bijpraten en indien gewenst koffie/thee drinken

De Easy begint om 11.30 uur in wandelbos Groenendaal in Heemstede in het “niet honden gedeelte” van het bos vanaf de grote parkeerplaats.

U krijgt altijd vrijdag vooraf een whatsapp met de vraag: “Wie gaat er mee?”

Nog niet in de App Groep?

Geef dan even door aan de leider om u toe te voegen.

Tot ziens in duin of bos.
Aanmelden en informatie bij:

René Reeuwijk

06 – 53 58 22 95

en per email nordicwalking@gsvheemstede.nl

Nordic walking landschap