Nieuwsbrief Nordic Walking mei-juni 2024

Beste Nordic Walkers.

Het seizoen loopt langzaam naar het einde. De zaterdagen kenmerkten zich door veel slecht weer en daardoor veel uitval. Jammer maar het is niet anders. We blijven optimistisch en hopen op betere weesomstandigheden. Als we wel lopen in de duine of Groenendaal worden we telkens weer verrast door de dingen die de natuur ons biedt. Laatst gelezen dat de boomkikker in Nederland aan een opmars bezig is. De AWD is al jaren een plek waar deze zeldzame kikkersoort buij gunstige omstandigheden te bewonderen is. En dat geldt ook voor de ijsvogel. Vossen en damherten zijn inmiddels gemeengoed in de duinen. In Groenendaal zijn de vossen nog niet gezien. Wel reeen en in de hertenkamp de tamme damherten. De ooievaars in Groenendaal hebben zich weer laten verjagen door de nijlgans.

In principe gaan we, door het vele uitvallen van de wandelingen op zaterdag in de maand juni nog verder. Ongetwijfeld zal dan de vakantie van deelnemers roet in het eten kunnen gooien.

Nieuwsgierig geworden? Schroom niet om contact op te nemen. U bent van harte welkom. De instructeur geeft u alle informatie en vergeet niet dat de eerste twee keer meelopen geheel gratis is om gedegen kennis te kunnen maken met de mooie wandelsport Nordic Walking en de groepen.

Nordic Walking brengt je naar buiten, geeft je lichaamsbeweging, werkt mee aan het verbeteren van je conditie en brengt je met andere mensen in contact.

De loopgroep gevorderden start om 9.00 uur vanaf de Oase in Vogelenzang. De duur van de wandeling is ca 1,5 uur en na afloop bijpraten en indien gewenst koffie/thee drinken

De Easy begint om 11.30 uur in wandelbos Groenendaal in Heemstede in het “niet honden gedeelte” van het bos vanaf de grote parkeerplaats.

U krijgt altijd vrijdag vooraf een whatsapp met de vraag: “Wie gaat er mee?”

Nog niet in de App Groep?

Geef dan even door aan de leider om u toe te voegen.

Tot ziens in duin of bos.
Aanmelden en informatie bij:

René Reeuwijk

06 – 53 58 22 95

en per email nordicwalking@gsvheemstede.nl

Nordic walking landschap