Jubilarissen in het zonnetje

Ieder jaar in de maand november organiseert GSV-Heemstede de Jubilarissendag.
Zo kwamen op 11-11-2023 vele genodigden vergezeld van familie en/of vrienden naar het GSV Centrum in de Franz Schubertlaan.
De hele week waren paraplu’s onmisbaar gebleken, maar vandaag scheen aan de horizon een bescheiden zon. Daarentegen was het binnen behaaglijk warm, en zo was ook de ontvangst. De zaal was gezellig ingericht en alle bezoekers werden persoonlijk verwelkomd.
Alle genodigden konden ook een familielid of vriend meenemen en zo was rond 15 uur de zaal ook goed gevuld. Van de 31 jubilarissen waren er 25 in de gelegenheid om vanmiddag aanwezig te zijn.
De voorzitter van het Verenigingsbestuur, René Akerboom, was blij dat er zoveel leden waren gekomen. Naast de voorzitter, waren ook de secretaris en de penningmeester aanwezig, en bestuursleden van de secties. GSV-Heemstede is een omnivereniging, dat betekent dat er verschillende (denk-) sportactiviteiten zijn verenigd: in dit geval: Gymnastiek, Dans, Bridge, Klaverjas, Tafeltennis, Volleybal, Badminton en Nordic Walking.
Nadat het programma van deze middag werd verteld, werden een voor een de jubilarissen naar voren gevraagd.

Allereerst die leden die 10 jaar lid zijn. Na het opnoemen van hun naam feliciteerde de voorzitter hen hartelijk en ontvingen de jubilarissen een prachtige met naam gegraveerde pennenset, een button met daarop het aantal jaren lidmaatschap en een prachtige dieprode roos.
Onder het genot van een drankje en een hapje werden eerst deze 10-jarige jubilarissen ook gevraagd of zij iets over hun activiteit en ervaringen wilden mededelen.
Opvallend dat zoveel leden allereerst vaak zelf niet in de gaten hadden dat zij inmiddels al 10 jaar bij GSV-Heemstede wekelijks hun activiteit bijwonen, en nog meer verrast dat daar tijdens deze gezellige middag aandacht aan wordt geschonken. De leden die iets vertelden over hun activiteit benoemen dat hun sportleider/spelleider en de groep waar zij bij horen, die worden in zeer lovende woorden geroemd.
Een van de dames die bridge speelt, Nanny de Bruin-Staal vertelde:
“Sinds wij hier in deze regio zijn komen wonen, heb ik bij verschillende bridge verenigingen gespeeld, maar nergens is het zo gezellig als bij GSV-Heemstede!” Samen met haar echtgenoot spelen zij dus al 10 jaar bridge.

Vervolgens waren de leden aan de beurt die al 25 jaar lid zijn en ook hier waren de meningen over de groep en de leiding unaniem in hun waardering voor de vereniging.
Dit jaar was er ook een 40-jarige jubilaris. Nannie Laan was eerst bij de gymnastiek en later is zij gaan Klaverjassen bij GSV-Heemstede.
De laatste jubilaris is een 100-jarige dame, die al lid is sinds 1948, de vereniging was toen net 3 jaar daarvoor opgericht, op 14 november 1945.
In de eerste jaren bij de gymnastiek, die toen ook de enige activiteit was die werd aangeboden. Jaren later, in 1976 is zij overgestapt naar het bridgen.
Martje Ganzeman-Heringa is nu meer dan 75 jaar lid, komt elke week op de fiets naar het bridgelokaal. Bridgen kan zij blijkbaar als de beste, aangezien zij ook het clubkampioenschap van de donderdagmiddag op haar naam heeft staan.
Eerder dit jaar, toen zij in april de 100-jarige leeftijd bereikte, kwam de burgemeester, Astrid Nienhuis, naar het clubgebouw, om haar te feliciteren.
Martje vindt het nu wel mooi geweest al die aandacht voor haar leeftijd en jubileum, en geeft aan dat zij met veel plezier gebruik gaat maken van de pennen bij het oplossen van haar dagelijkse kruiswoordpuzzels.
Aangevuld met een heerlijke plak chocolade met opdruk gaat zij naar huis.

De voorzitter spreekt zijn dank uit naar de jubilarissen en de hoop dat zij nog vele jaren lid kunnen blijven van GSV Heemstede.
Met dank aan de organisatoren van deze middag, Leny Heeremans en Carlo Koopman, die er mede voor gezorgd hebben dat deze middag voor alle aanwezigen een fijne herinnering wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *